Kryddgrillad lammbringa med chermoula

Tove Nilsson recept

Kryddgrillad lammbringa med chermoula

19 ingredienser

Grillad lammbring som blir helt otroligt mör eftersom du först försteker den på låg värme. Toppas med en kryddig, nordafrikansk sås.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1,5 kg lammbringa
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar
  • 6-7 kvistar blandade örter (liten bukett örter rosmarin, timjan)
  • 1 l veteöl
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1 msk fänkålsdill
  • 1 msk korianderfrö
  • salt
  • malen svartpeppar

Chermoula

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk hel spiskummin, mortlad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Lägg bringan i en gjutjärnsgryta tillsammans med vitlök, lök, örter och öl. Salta och sätt på locket.
  3. Låt stå inne i ugnen ca 5-6 timmar.
  4. Lyft upp ur spaden och låt rinna av.
  5. Mortla kryddorna och gnid in i köttet. Låt stå minst 30 minuter och grilla sedan på grillen så att fettet blir knaprigt och köttet får en fin yta.
  6. Servera köttet tillsammans med chermoula ringlad över.

Chermoula

  1. Mixa alla ingredienser till en jämn sås.