Krustader med citronkräm och stenbitsrom

koket.se
Krustader med citronkräm och stenbitsrom
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Krustader med citronkräm och stenbitsrom

8 ingredienser

15 min

Enklaste, och kanske godaste, snitten att servera till ett glas bubbel. Fyll färdiga krustader med en kräm på smetana smaksatt med citron och dill. Avsluta med lite stenbitsrom och dillvippa på toppen.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner10 - 12
  • 10-12 krustader
  • 2 dl smetana
  • 1 citron
  • 2 msk färsk dill
  • 60 g röd stenbitsrom
  • färsk dill, till garnering
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Rör ihop smetana, finrivet citronskal, finskuren dill, salt och nymalen svartpeppar. Lägg över i spritspåse och förvara i kylen. Hit kan förberedas.
  2. Ställ ut krustaderna på ett uppläggningsfat. Spritsa (eller klicka) i citronkräm och toppa med stenbitsrom. Garnera med dill. Servera genast.

Tips! Här hittar du recept på Catarinas två andra snittar från samma avsnitt
Smördegssnitt med sparris och gruyérekräm
Potatissnitt med asiatisk sill