Dubbla lammracks med getostmousse

Dubbla lammracks med getostmousse
Foto: TV4

Dubbla lammracks med getostmousse

Av: Kristian - Karlskrona

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1h

Dubbla lammracks med broccolisallad "Cecilia", palsternacka och getostmousse. Lamm + rosmarin = sant, här med ”fräck” matig och syrlig broccolisallad, svensk rotfrukt och fransk ostmousse.

Kristian i Karlskrona lagade även
Sandvikare på blekingsk torskbiff
Läcker cheesecake i fruktsällskap

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Lammracks

  • 8 lammracks, dubbelskurna
  • rosmarin
  • salt (efter smak)
  • peppar, svart och vit, (efter smak)

Broccolisallad

  • 3 broccoliknippen, råa
  • 1 förp bacon, i tärningar, ca 150 g
  • 1 rödlök
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl vit balsamvinäger

Getostmousse

  • 150 g getost (av chèvretyp)
  • 2 dl crème fraîche
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Palsternacka

  • 4 palsternackor
  • olivolja

Gör så här

Broccolisallad

  1. Börja med att steka bacontärningarna knapriga.
  2. Fördela broccolin genom att bryta ned den i dess naturliga små buketter.
  3. Skär av halva stjälken på buketterna.
  4. Skala och finhacka rödlöken.
  5. Blanda ihop majonnäsen och vinägern.
  6. När baconet runnit av och svalnat, blanda alla fasta ingredienser i en salladsskål.
  7. Häll på majonnäsblandningen och rör om.
  8. Ställ undan i kylskåpet för att "dra" till gastronomisk höjd.

Getostmousse

  1. Gaffelmosa getosten.
  2. Rör ihop med crème fraichen.
  3. Salta och peppra med ca ett kryddmått av vardera.
  4. Ställ undan att mogna i kylskåpet.

Palsternackor och lammracks

  1. Skala palsternackorna.
  2. Dela var och en i 4 delar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Ta fram en ugnsplåt och lägg ett bakplåtspapper i denna.
  5. Skär ett snitt i lammracksen på ca 4 cm upp emellan benen så att du kan dra isär dessa något.
  6. Krydda noggrant runt om med salt, mald svart- och vitpeppar samt rikligt med rosmarin.
  7. Lägg racksen på plåten och stek i ugnen ca 18-20 minuter beroende på hur rosa du vill ha dem. Vänd på lammracksen efter halva tiden. Om du önskar en tydligare stekyta, avsluta de sista stekminuterna på grilläge.
  8. Låt palsternackorna steka med i ca 15 minuter.
  9. ”Dofta” palsternackorna med lite olivolja.