Krispigt fläsk i hoisinsås

koket.se
Krispigt fläsk i hoisinsås
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Krispigt fläsk i hoisinsås

17 ingredienser

35 m

Friterad fläskkarré med hoisindressing, förvälld sallad med ingefära och salladslök samt kokt ris.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

ris

  • 4 dl jasminris
  • ca 7 dl vatten
  • 1 msk rostade sesamfrön

Fläskkarré

  • 800 g fläskkarré
  • 1 dl majsstärkelse (eller potatismjöl)
  • 2 dl matolja

dressing

  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk vatten

sallad

  • 1 isbergssallad
  • 1 msk soja
  • 1 knippe salladslök
  • 1 ingefära, liten bit, finstrimlad

Servering

  • röd shisokrasse
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Koka riset till servering.
  2. Skiva och strimla fläskkarrén i tunna bitar, mjöla sedan in den strimlade karrén i maizena eller potatismjöl.
  3. Skaka av överblivet mjöl och stek i en het stekpanna tillsammans med cirka 2 dl matolja, ca 5-6 min, gör det i omgångar och ha inte för mycket kött i pannan samtidigt. Oljan bör hålla en temperatur på 150-160 grader, använd en termometer om du har möjlighet.
  4. Låt köttet rinna av och lägg sedan i en bunke.
  5. Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön och krasse.
  6. Koka upp 1 liter vatten. Dela isbergssalladen och lägg ner i det kokande vattnet i ungefär 30 sekunder. Ta upp och drizzla på soja och sesamolja.
  7. Stek ingefära och salladslök och servera med salladen.