Krispiga kikärtor med dipp

koket.se
Krispiga kikärtor med dipp
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krispiga kikärtor med dipp

11 ingredienser

30 m

Krispiga kikärtor med smak av rökt paprika tillsammans med en krämig fetaost-hummusdipp är svårslaget som snacks eller middagstillbehör.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kikärtor, avrunna och torkade
  • 2 msk olivolja (+ extra att ringla över)
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • 150 g fetaost
  • 275 g hummus
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, rivet skal
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg kikärtorna i en skål och tillsätt olivolja, rökt paprikapulver, vitlökspulver, torkad oregano, chiliflakes och en nypa salt.
  3. Blanda väl och häll ut kikärtorna i en ugnsform. Rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills de är knapriga men fortfarande mjuka inuti.
  4. Mixa fetaosten med hummus, vitlök och rivet citronskal i en mixer tills det blir riktigt slätt.
  5. Bred ut fetaosten på en tallrik och toppa med de kryddade kikärtorna. Ringla över lite olivolja.