Krispiga fläskkotletter med fänkål

Krispiga fläskkotletter med fänkål
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Krispiga fläskkotletter med fänkål

9 ingredienser

20 m

De här krispiga fläkkotletterna med fänkål är en enkel och snabb middag som passar perfekt en stressig vardagskväll. Få ingredienser och smidig tillagning gör det här receptet till en riktig favorit. Varje portion innehåller 549 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 9.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe salladslök, skuren i 2 cm bitar
  • 1 fänkål, skuren i tunna klyftor
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 krm five spice
  • 2 fläskkotletter, tunna och benfria
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Fräs salladslöken och fänkålen i 5–6 minuter på medelhög värme tills de börjar mjukna och bli gyllene.
  2. Tillsätt kryddorna och låt koka i ytterligare 1 minut. Blanda löken och fänkålen, ta sedan bort från pannan och ställ åt sidan.
  3. Krydda fläskkotletterna med salt och peppar. Öka värmen och stek kotletterna i 2–3 minuter på varje sida tills de är vackert gyllene och nästan genomstekta.
  4. Lägg tillbaka salladslöken och fänkålen i pannan med en skvätt vatten och vinägern. Låt bubbla i 1 minut och servera sedan.