Krämig kycklingsoppa

POPULÄRT
koket.se
Krämig kycklingsoppa
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Krämig kycklingsoppa

17 ingredienser

En lättlagad och värmande soppa som du gör på kycklingfilé och massor av goda grönsaker. Vita bönor i soppan gör den extra matig och mättande.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1,5 l vatten
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 stjälkar stjälkselleri
  • 3 kvistar färsk bladpersilja
  • 2 msk smör
  • 1 dl majs
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor, avrunna och sköljda (à 480 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • cayennepeppar

Till servering

  • persilja

Gör så här

  1. Koka upp vatten och fond i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem koka under lock tills de är tillagade, 20-30 minuter.
  2. Skala och finhacka gul lök, vitlök och morot. Finhacka även sellerin och stjälkarna på persiljan.
  3. Fräs den gula löken i smöret en stor kastrull tills den blir mjuk och glansig. Vänd sedan i vitlök, morot, selleri och persiljestjälkar.
  4. Lyft upp kycklingfiléerna (spara fonden) och dra/riv isär kycklingköttet.
  5. Sikta vetemjölet över grönsakerna i kastrullen och vänd runt.
  6. Häll ca hälften av kycklingfonden (spara resten) i kastrullen. Rör om och låt småkoka ca 5 minuter.
  7. Tillsätt majs, grädde och bönor i soppan. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Låt puttra ytterligare 5 minuter.
  8. Tillsätt kycklingen och låt allt bli varmt. Späd eventuellt med kycklingfond om du tycker det blir tjockt.
  9. Lägg upp och toppa med finskuren persilja och lite cayenne på toppen.