Krämig gruyèreröra

Krämig gruyèreröra
Foto: Ulrika Pousette
Anja Allvin
Anastasia Lundqvist
Anja Allvin
Anastasia Lundqvist

Krämig gruyèreröra

Av: Anja Allvin, Anastasia Lundqvist

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 m

”Här är ytterligare en magisk röra från Odesa. Så god på en bit rostat surdegsbröd eller knäckebröd! När man kombinerar smakerna av dessa enkla ingredienser uppstår något oslagbart gott. Det går att använda annan hårdost här, men röran blir allra bäst med gruyère.” /Anja Allvin och Anastasia Lundqvist

Ingredienser

portioner
  • 150 g gruyèreost
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • persilja, hackad (eller dill att strö över)
  • surdegsbröd, rostat (eller knäckebröd till servering)

Gör så här

  1. Riv ost och ägg fint på ett rivjärn. Blanda i en skål.
  2. Pressa i vitlök samt tillsätt majonnäs och rör om.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över hackade örter och servera med bröd.