Krämig fläskfilégryta med svamp och soltorkade tomater

POPULÄRT
Krämig fläskfilégryta med svamp och soltorkade tomater
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krämig fläskfilégryta med svamp och soltorkade tomater

11 ingredienser

30 m

Vi rekommenderar att du köper hem alla ingredienserna till den här grytan och lagar den redan ikväll! En riktig familjefavorit, som går snabbt och enkelt att laga. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfilé
  • smör, att steka i
  • 1 gul lök, skivad
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 8 soltorkade tomater, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl hönsbuljong
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika

Serveringsförslag

  • 4 port gnocchi

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i medaljonger som är ca 1 cm tjocka. Bryn i smör i en stekpanna på medelvärme tills de har fått fin färg. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  2. Stek den strimlade löken och svampen i stekpannan tills det mjuknat och fått fin färg. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt steka i ca 2 minuter.
  3. Tillsätt grädde och hönsbuljong och låt koka upp. Salta och peppra efter smak.
  4. Tillaga gnocchi enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Ta i fläskfilébitarna i grytan och låt koka på låg värme tillsammans.
  6. Strö över färsk basilika och servera tillsammans med ditt tillbehör.