Krämig fläskfilégryta med dijonsenap

POPULÄRT
koket.se
Krämig fläskfilégryta med dijonsenap
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Krämig fläskfilégryta med dijonsenap

13 ingredienser

40 min

Krämig och god fläskfilégryta med grädde, dijonsenap, syltlökar och cornichons. En lite enklare variant på kreolsk gryta som går snabbt och lätt att laga.

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1,5 dl syltlök
  • 1,5 dl cornichons
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • ev majsstärkelse
  • färsk persilja, att strö över vid servering
  • rapsolja
  • salt

Till servering

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Skär fläskfilén i mindre bitar.
  4. Stek fläskfilén i olja i en gryta så att den får yta runt om. Ta upp och lägg på en tallrik.
  5. Tillsätt lök och paprika i grytan. Låt fräsa några minuter. Vänd sedan ner cornichons och syltlök. Häll i vispgrädde, kalvfond och dijonsenap. Låt sjuda ca 8-10 minuter.
  6. Lägg i fläskfilén och låt sjuda ytterligare 6-10 minuter.
  7. Smaka av med salt och red eventuellt av med majsstärkelse.
  8. Servera med hackad persilja och nykokt ris.