Krämig falukorvsgryta

POPULÄRT
koket.se
Krämig falukorvsgryta
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Krämig falukorvsgryta

14 ingredienser

20 min

Korvgryta på vardagsfavoriten falukorv - här får den spännande smak av garam masala och syra- och sötmabalansen justeras med honung och vinäger.

Se Adam Thulin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g falukorv
  • 1 dl cornichons, avrunna
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 400 g finkrossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk garam masala
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • honung
  • vitvinsvinäger
  • olja, till stekning
  • salt

Till servering

  • 4 port kokt ris

Gör så här

  1. Skär korven i grova bitar.
  2. Fräs korven olja i en stor stekpanna tills den fått fin färg.
  3. Skala och skiva lök och vitlök. Halvera cornichons.
  4. Tillsätt lök, vitlök och garam masala till korven. Vänd runt och fräs 3 minuter.
  5. Tillsätt tomatpurén och fräs vidare 1 minut.
  6. Häll i krossade tomater och grädde. Smula ner buljongtärningen och tillsätt cornichons. Låt koka ihop.
  7. Smaka av med salt, vinäger och honung.
  8. Servera med nykokt ris.