• 100 g smör
  • 1  gul lök
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 liter standardmjölk
  •   salt
  •   vitpeppar
  • 1 kg morötter
  • 1 krm riven muskonöt
  •   grov skånsk senap
  • 500 g falukorv
  •   riven pepparrot
  1. Smält smöret på svag värme. Skala och hacka löken och rör ner i smöret. Rör även ner mjölet och blanda ut det ordentligt. Späd sedan lite i sänder med mjölken. Rör om hela tiden, det enklaste är att röra med en vanlig spiralvisp. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar. Skala morötterna, slanta dem och koka dem varsamt så de inte kokar sönder. Smaksätt bechalmelsåsen med lite muskotnöt och senap och vänd ner morötterna i den varma såsen. Värm det hela försiktigt. Servera med stekt falukorv och riven pepparrot.

Annons:

Liknande recept

Pepparrotssill

av Tove Nilsson
  •  7 ingr
  •  14 ingr
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Ernsts snabbsenap

av Ernst Kirchsteiger
  •  5 min
  •  4 ingr
  •  16 ingr

Rotfruktsgratäng

av Elisabeth von Satzger
  •  14 ingr
  •  10 min
  •  11 ingr