Krabbelurer med bär

Krabbelurer med bär - Dante Zia
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Krabbelurer med bär

10 ingredienser

20 m

"Krabbelurer smakar allra bäst ute i naturen, men är också goda att göra hemma som exempelvis födelsedagsfrukost!" /Dante Zia

Ingredienser

portioner krabbelurer
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • smör (till stekning)
  • vispgrädde
  • blandade bär (färska eller frysta)

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i den mindre bunken.
  2. Knäck ner ägget i en större bunken. Häll i socker och vispa ägg och socker med elvisp till smeten blir porös och sockerkristallerna har löst upp sig.
  3. Häll i mjölk och vispa.
  4. Fortsätt vispa och häll i mjölblandningen, lite åt gången. Vispa tills smeten är helt jämn.
  5. Hetta upp en plättlagg. Smält lite smör i varje plätthål. Klicka ut 1 msk av smeten i varje plätthål. Det kan verka lite, men bakpulvret kommer göra så att krabbeluren expanderar och blir mycket större!
  6. Stek i 2–3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
  7. Servera krabbelurerna med lättvispad grädde och bär!