Korvstroganoff på vegokorv

koket.se
Korvstroganoff på vegokorv
Gustav Johansson porträtt
Gustav Johansson porträtt

Korvstroganoff på vegokorv

17 ingredienser

30 m

"En jävligt god och lyxig korvstroganoff med Jävligt Gott och Anammas vegochorizo och en liten hemlig ingrediens som lyfter smakerna!" /Gustav Johansson

Se Gustav Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 förp Anamma och Jävligt Gott Vegochorizo
  • 1 msk torkad timjan
  • 1,5 tsk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2,5 dl havregrädde
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • peppar
  • margarin (till stekning)
  • persilja (till servering)
  • 500 g tagliatelle

Gör så här

  1. Skala den gula löken och vitlöken.
  2. Skölj moroten och putsa bort smuts från svampen.
  3. Hacka löken, skiva vitlöken samt moroten och klyfta svampen.
  4. Skär vegochorizon i ca 1 cm tjocka skivor.
  5. Hetta upp en stekpanna med höga kanter.
  6. Fräs grönsakerna och korven i margarin tillsammans med timjan, curry, tomatpuré, salt och peppar tills grönsakerna har mjuknat något och korven har fått fin stekyta.
  7. Slå i krossade tomater, havregrädde, grönsaksfond och sojasås. Rör om och låt sedan koka i ca 10 minuter medan du kokar din pasta.
  8. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att toppa med färsk hackad persilja. Servera med nykokt pasta, gärna tagliatelle!