Kokoskakor fyllda med färskost och dekorerade med sås av passionsfrukt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Kokoskaka
125 g riven kokos
150 g strösocker
40 g vetemjöl
2 ägg
0,5 krm salt
glasyr
100 g crème fraîche
200 g vit bakchoklad
200 g färskost
Sås
5 passionsfrukter
1 dl strösocker
Servering
8 blad mynta
Gör så här
Kokoskaka
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop ägg, socker och salt tills du får en krämig konsistens. Lägg sedan i mjölet och kokosen, blanda tills du får en homogen deg. Låt baka i ca 10 min, det varierar beroende på hur bruna du vill ha kakorna. Ta ut kakorna ur ugnen och låt svalna.
Glasyren
Smält den vita chokladen i ett vattenbad, häll i crème fraiche och färskost. Vispa tills du får en krämig konsistens. Ställ in i kylen tills den ska serveras.
Såsen
Lägg frukten i mixern och blanda med lite vatten, sila saften och koka i en kastrull. Häll i lite socker men inte för mycket, annars blir såsen för hård och den kan inte vara varm när den läggs på fyllningen.
Serveringen
Lägg glasyren i kakorna, häll såsen på ett snyggt sätt, dekorera med myntabladet.