Kokoskaka med färskostsglasyr och passionsfruktssås

Kokoskaka med färskostsglasyr och passionsfruktssås
Foto: TV4

Kokoskaka med färskostsglasyr och passionsfruktssås

Av: Luz - Säffle

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Kokoskakor fyllda med färskost och dekorerade med sås av passionsfrukt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kokoskaka

  • 125 g riven kokos
  • 150 g strösocker
  • 40 g vetemjöl
  • 2 ägg
  • 0,5 krm salt

glasyr

  • 100 g crème fraîche
  • 200 g vit bakchoklad
  • 200 g färskost

Sås

  • 5 passionsfrukter
  • 1 dl strösocker

Servering

  • 8 blad mynta

Gör så här

Kokoskaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop ägg, socker och salt tills du får en krämig konsistens. Lägg sedan i mjölet och kokosen, blanda tills du får en homogen deg. Låt baka i ca 10 min, det varierar beroende på hur bruna du vill ha kakorna. Ta ut kakorna ur ugnen och låt svalna.

Glasyren

  1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad, häll i crème fraiche och färskost. Vispa tills du får en krämig konsistens. Ställ in i kylen tills den ska serveras.

Såsen

  1. Lägg frukten i mixern och blanda med lite vatten, sila saften och koka i en kastrull. Häll i lite socker men inte för mycket, annars blir såsen för hård och den kan inte vara varm när den läggs på fyllningen.

Serveringen

  1. Lägg glasyren i kakorna, häll såsen på ett snyggt sätt, dekorera med myntabladet.