Klassiska Wallenbergare med potatismos av
Köket,  


35 min 4 Tack för din röst

Populär rätt i klassisk tappning.

  1. Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
  2. Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Blanda noga och ställ färsen svalt.
  3. Skala och koka potatisen. Värm gräddmjölken tillsammans med smöret.
  4. Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.
  6. Servera med potatismos och rårörda lingon.

Wallenbergare

av recept.nu
  •  12 ingr

Wow Wallenbergare med Agis potatismos

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  13 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr

Wallenbergare Classic

av Fredrik Bäckström
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  13 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Älgwallenbergare

av Johan Jureskog
  •  7 ingr
  •  40 min
  •  16 ingr

Grillat fläsk med rödbetssallad

av Carina och Ulrika Brydling
  •  10 ingr
  •  11 ingr
  •  13 ingr

Kokt kalv i dillsås

av Nils Emil Ahlin
  •  1h 10 min
  •  17 ingr

Sjömansbiff

av Anna-Karin Högfeldt, Martin Hamilton, Pär Lindström
  •  1h 10 min
  •  10 ingr
  •  2h 5 min
  •  17 ingr

Älgfärsjärpar

av Malin Söderström
  •  50 min
  •  14 ingr