Klassiska Wallenbergare med potatismos av
Köket,  


35 min 4

Populär rätt i klassisk tappning.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
  2. Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Blanda noga och ställ färsen svalt.
  3. Skala och koka potatisen. Värm gräddmjölken tillsammans med smöret.
  4. Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.
  6. Servera med potatismos och rårörda lingon.
Wallenbergare

Wallenbergare

av recept.nu
  •  12 ingr
wallenbergare

Wow Wallenbergare med Agis potatismos

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  13 ingr
  •  13 ingr
Wallenbergare Classic

Wallenbergare Classic

av Fredrik Bäckström
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Älgwallenbergare

Älgwallenbergare

av Johan Jureskog
  •  7 ingr
Djungelkyckling med curry

Djungelkyckling med curry

av Pelle Johansson
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr