Chili con carne
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Chili con carne
av
Köket,  


20 min 4 Tack för din röst

Chili con carne betyder chilipeppar med kött och i Mexico är det ofta, precis som namnet beskriver, en rätt med rejäl sting i. Det här receptet är ganska snällt, men det är förstås fritt fram att öka på styrkan!

  1. Stek köttfärsen i lite olja, cirka 1 matsked, tills den fått färg rakt igenom.
  2. Strimla löken och chilifrukterna och lägg dem i stekpannan tillsammans med köttfärsen. Krydda med chilipulver, peppar och salt.
  3. Tillsätt tomatpurén och hälften av de krossade tomaterna. Tillsätt sen bönorna och resten av de krossade tomaterna. Krydda till sist med persilja efter smak.

Chili con carne

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  13 ingr

Chili con carne

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  20 min
  •  12 ingr
  •  10 ingr

Chili con carne

av recept.nu
  •  12 ingr

Chili con queso

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  5 ingr

Chili con carne

av Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  15 ingr
  •  15 ingr
  •  14 ingr
  •  8 ingr
  •  15 ingr
  •  10 ingr