Bullar och vetebröd

Bullar och vetebröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Bullar och vetebröd

15 ingredienser

Hembakat är alltid gott!

Ingredienser

  • 500 g mjölk
  • 50 g jäst
  • 1200 g vetemjöl special
  • 200 g strösocker
  • 10 g salt
  • 15 g kardemumma
  • 200 g smör

Vaniljfyllning:

  • fast vaniljkräm
  • mandelmassa

Kanelfyllning:

  • madelmassa
  • malen kanel
  • smör

Apelsinfyllning:

  • apelsinjuice
  • mandelmassa
  • smör

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser, förutom smör, tills allt blandats. Tillsätt 200 g smör
  2. Bearbeta degen länge, gärna 10 min, på låg hastighet.
  3. Av denna deg har jag tänkt göra lite olika sorters bullar med olika fyllningar.
  4. Blanda vaniljkräm och mandelmassa.
  5. Blanda mandelmassa, smör och kanel.
  6. Blanda koncentrerad apelsin, mandelmassa och smör.
  7. Fyll olika längder, jäs cirka 1 timme. Värm ugnen till 250 grader sänk till 200 när brödet går in, grädda 5-7 min. Pensla med ägg efter gräddningen garnera med pärlsocker och hackad mandel.