Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Julköttbullar


20 min4

Köttbullar är ett måste på julbordet. Här doftar köttbullarna härligt av kryddpeppar.

  • 2 hg fläskfärs
  • 4 hg nötfärs
  • 1.5 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st små ägg
  • 1 tsk kryddpeppar, mald
  • 1.5 tsk salt
  •   mald vitpeppar
  •   smör att steka i
  1. Blanda ströbröd, mjölk, kryddpeppar, salt och vitpeppar. Låt blandningen svälla i minst 10 minuter.
  2. Stek under tiden löken i smör så den får lite färg. Låt svalna.
  3. Blanda färs, lök och ägg till en slät smet. Forma små vackra köttbullar och rulla dem väl.
  4. Stek köttbullarna gyllenbruna och färdiga i en panna med smör i cirka 4-5 minuter.

Annons:

Julköttbullar

av Gert Klötzke, Johan Gottberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr

Köttbullar á la GI

av GI Viktkoll
  •  50 min
  •  10 ingr
  •  10 ingr

Juliga Köttbullar

av Malin Söderström
  •  11 ingr

Kryddfärsbiffar

av Crister Svantesson
  •  20 min
  •  17 ingr
  •  45 min
  •  9 ingr