Kryddskorpor

Kryddskorpor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Kryddskorpor

9 ingredienser

3h 50 min

Dessa skorpor doftar underbart kryddigt!

Ingredienser

portioner
  • 250 g vatten
  • 450 g stenmalt vetemjöl
  • 100 g matolja
  • 50 g honung
  • 25 g jäst
  • 25 g salt
  • 8 g malen anis
  • 8 g fänkål, mald
  • 6 g pommeranskal, mald

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg cirka 10-15 minuter. Låt vila i 30 minuter.
  2. Dela degen i 60 gramsbitar och rundriv, det vill säga forma varje degbit till en rund bulle.
  3. Lägg på plåt och låt jäsa övertäckt med plast i cirka 1 timme. Sätt under tiden ugnen på 230 grader.
  4. Baka av i 230 grader i cirka 20 minuter (de ska vara ganska ljusa) och låt svalna. Dela bitarna i två halvor och rosta sen skorporna i 210 grader tills de får vacker färg, cirka 5-10 minuter.
  5. Torka skorporna på eftervärme i 175 graders ugn under 2-3 timmar.