Foto: TV4

Räksallad med krispiga grönsaker och dilldressing


4

  • 200 g skalade räkor
  • 1 st avokado
  • 200 g tomater
  • 1 st schalottenlök
  • 4 st rädisor
  • 100 g gurka
  • 100 g sparris
  • 1 st morot
  • 200 g blandad sallad
  • 6 st färskpotatisar
  • 1 dl milda fraiche
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 st citron
  •   salt och peppar
  1. Börja med att plocka ner salladen och lägg den i isvatten.
  2. Hyvla sparris, morot och rädisor tunt och lägg ner i isvattnet.
  3. Skär gurka, potatis och avokado i bitar. Skala löken och skär i tunna ringar.
  4. Använd en salladsslunga till salladen och de hyvlade grönsakerna för att få bort allt vatten.
  5. Blanda milda fraiche med rivet citronskal och saft. Blanda ner hackad dill och spä med lite vatten, smaksätt med salt och lite vitpeppar.
  6. Lägg alla grönsaker tillsammans med räkorna och salladen på en tallrik och servera med dressingen.

Annons:

Räksallad

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  15 min
  •  13 ingr
  •  15 min + marinering
  •  13 ingr

Färskpotatissallad

av Pontus Frithiof
  •  40 min
  •  8 ingr

Sommarsallad

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  14 ingr