Chorizo med kryddig couscoussallad
Foto: Fredrik Sandin carlsson

Chorizo med kryddig couscoussallad av
Nyhetsmorgon,  


20 min 4

En kryddig, snabblagad rätt med mycket smak.

Couscous framställs av durumvete och finns både som små (den vanliga varianten) och stora gryn.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Koka upp vattnet.
  2. Fräs kryddorna i en kastrull i lite olivolja. Tillsätt couscousen och det heta vattnet, dra av kastrullen från värmen. Låt stå med lock i cirka 5 minuter. Rör om när det är nästan klart.
  3. Skär chorizon och paprikan i bitar. Stek dem i en stekpanna tills de har fått fin färg.
  4. Tärna gurkan och strimla salladslöken.
  5. Blanda alla ingredienser utom romansalladen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg couscousblandningen i ett romanblad och arrangera på tallriken.
  6. Servera med matlagningsyoghurt.
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  16 ingr
couscoussallad

Couscoussallad

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  10 ingr
  •  15 min
  •  16 ingr
  •  20 min
  •  14 ingr
Couscoussallad vego

Couscoussallad vego

av Jon Hansson
  •  30 min
  •  16 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  15 m
  •  11 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr
  •  12 ingr
  •  13 ingr