Foto: Fredrik Sandin carlsson

Chorizo med kryddig couscoussallad


20 min4

En kryddig, snabblagad rätt med mycket smak.

Couscous framställs av durumvete och finns både som små (den vanliga varianten) och stora gryn.

  • 2 dl couscous
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  •   olivolja
  • 2 dl kokhett vatten
  • 4 st chorizokorvar
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st skalad gurka
  • 1 knippe salladslök
  • 1 huvud romansallad
  • 1 tsk hackad persilja
  •   matlagningsyoghurt, till severing
  1. Koka upp vattnet.
  2. Fräs kryddorna i en kastrull i lite olivolja. Tillsätt couscousen och det heta vattnet, dra av kastrullen från värmen. Låt stå med lock i cirka 5 minuter. Rör om när det är nästan klart.
  3. Skär chorizon och paprikan i bitar. Stek dem i en stekpanna tills de har fått fin färg.
  4. Tärna gurkan och strimla salladslöken.
  5. Blanda alla ingredienser utom romansalladen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg couscousblandningen i ett romanblad och arrangera på tallriken.
  6. Servera med matlagningsyoghurt.

Annons:

Liknande recept

Couscoussallad med BBQ-fläsk

av Agneta Green, Magnus Ek
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  15 ingr

Grekisk bondsallad

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr

Couscoussallad vego

av Jon Hansson
  •  30 min
  •  16 ingr
  •  25
  •  25 ingr