Chorizo med kryddig couscoussallad
Foto: Fredrik Sandin carlsson

Chorizo med kryddig couscoussallad av
Nyhetsmorgon,  


20 min 4

En kryddig, snabblagad rätt med mycket smak.

Couscous framställs av durumvete och finns både som små (den vanliga varianten) och stora gryn.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Koka upp vattnet.
  2. Fräs kryddorna i en kastrull i lite olivolja. Tillsätt couscousen och det heta vattnet, dra av kastrullen från värmen. Låt stå med lock i cirka 5 minuter. Rör om när det är nästan klart.
  3. Skär chorizon och paprikan i bitar. Stek dem i en stekpanna tills de har fått fin färg.
  4. Tärna gurkan och strimla salladslöken.
  5. Blanda alla ingredienser utom romansalladen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg couscousblandningen i ett romanblad och arrangera på tallriken.
  6. Servera med matlagningsyoghurt.