Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt av
Nyhetsmorgon,  


4 Tack för din röst

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter.
  2. Tvätta rotfrukterna i kallt vatten. Dela dom på längden och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått fin färg. Blanda sedan rotfrukterna med ruccola.
  3. Häll matlagningsyoghurten i en bunke. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Fördela lammfärsbiffarna på tallrik och lägg på rotfrukterna. Avsluta med att ringla runt citronyoghurten.

Ninjabiffar med fetaost

av Mårten Nylén
  •  40 min
  •  22 ingr
  •  18 ingr
  •  21 ingr

Chèvrefyllda lammfärsbiffar

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  15 ingr
  •  20 ingr

Bä bä vita lamm

av Julia - Göteborg
  •  1 h
  •  29 ingr
  •  45 min
  •  22 ingr