Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt av
Nyhetsmorgon,  


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter.
  2. Tvätta rotfrukterna i kallt vatten. Dela dom på längden och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått fin färg. Blanda sedan rotfrukterna med ruccola.
  3. Häll matlagningsyoghurten i en bunke. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Fördela lammfärsbiffarna på tallrik och lägg på rotfrukterna. Avsluta med att ringla runt citronyoghurten.
Ninjabiffar med fetaost

Ninjabiffar med fetaost

av Mårten Nylén
  •  40 min
  •  22 ingr
  •  18 ingr
  •  21 ingr
Chèvrefyllda lammfärsbiffar

Chèvrefyllda lammfärsbiffar

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  15 ingr
  •  20 ingr
  •  45 min
  •  22 ingr
Bä bä vita lamm

Bä bä vita lamm

av Julia - Göteborg
  •  1 h
  •  29 ingr
  •  12 ingr
  •  13 ingr
  •  9 ingr
Laxburgare i rågbröd

Laxburgare i rågbröd

av Jonas Lundgren
  •  9 ingr