Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt


4

  •   Lammfärsbiffar
  • 1 msk smör till stekning
  • 500 g lammfärs
  • 0.5  gul lök
  • 2  vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk 3%
  • 2  ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost
  •   Rostade rotfrukter
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl grovhackad ruccola
  •   Citronyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1  vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 0.5  citron, skal och saft
  • 1 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter.
  2. Tvätta rotfrukterna i kallt vatten. Dela dom på längden och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått fin färg. Blanda sedan rotfrukterna med ruccola.
  3. Häll matlagningsyoghurten i en bunke. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Fördela lammfärsbiffarna på tallrik och lägg på rotfrukterna. Avsluta med att ringla runt citronyoghurten.

Annons:

Lammfärsbiffar

av Klara Desser
  •  7 ingr

Lammfärsbiffar

av Christian Hellberg
  •  9 ingr
  •  1h 30 min
  •  31 ingr
  •  40 min
  •  22 ingr
  •  20 ingr

Lammfärsbiffar

av recept.nu
  •  9 ingr