Knäckiga flarnkorgar med vaniljglass, hallonsås och apelsinchoklad

Knäckiga flarnkorgar med vaniljglass, hallonsås och apelsinchoklad
Foto: TV4

Knäckiga flarnkorgar med vaniljglass, hallonsås och apelsinchoklad

Av: Yasmine - Lund

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1 h

Knaprig flarnkorg fylld med gräddig glass och toppad med syrlig hallonsås och riven apelsinchoklad blir en alldeles fantastiskt god dessert att avsluta middagen med. 

Receptet är från programmet Halv åtta hos mig av amatörkockar. Köket kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Flarn

  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sirap
  • 1,5 dl smör, smält
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Hallonsås

  • 250 g frysta hallon

Till servering

  • 4 port vaniljglass
  • apelsinchoklad
  • 250 g färska hallon
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Flarn

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smör och blanda alla ingredienser till flarnen. Läggs ut på smörad plåt, en klick i varje hörn då de sväller mycket. Ha dem i ugnen ca 7-8 minuter.
  3. När flarnen är färdiga tar du ut plåten och låter de svalna något. Lyft flarnen med en stekspade och placera dem på ett glas eller kopp eller någon annan form som passar för just ditt tillfälle. Forma flarnen som en korg, låt dom svalna och ställ dem i kylen. Detta tar ca 20-30 minuter att stelna.

Hallonsås

  1. Koka upp hallonen i en kastrull. Smaka av med socker till lagom sötma.

Servering

  1. Servera de knäckiga flarnen med glass, hallonsås och färska hallon. Riv apelsinchoklad över glassen.