Centerkyckling med krämig Fridolinsås och vänstersallad

Centerkyckling med krämig Fridolinsås och vänstersallad
Foto: TV4

Centerkyckling med krämig Fridolinsås och vänstersallad

Av: Marcus Oscarsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

14 ingredienser

1 h

Marcus Oscarssons recept på krämig kycklingfilé i ugn. Serveras med ris och god grönsallad.

Dryckestips: Gardo & Morris Pinot Noir,Marlborough, Nya Zeeland

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade avamatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 6 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar

Sås

  • 3 dl crème fraîche
  • ev 0,5 dl grädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk senap
  • 1-2 msk soja
  • 100 g färskost med vitlök
  • 2 dl ost, riven
  • ris

sallad

  • salladsblad
  • körsbärstomater
  • rödlök

Gör så här

  1. Dela filéerna i två delar. Salta och peppra filéerna och lägg i en ugnsfast form.
  2. Blanda såsens ingredienser i en kastrull och koka upp utan lock under omröring. Låt småkoka 2 min och rör hela tiden. Häll såsen över filéerna och strö över osten. In i ugnen i 30-40 min i 175 grader.
  3. Koka riset och skär upp salladen. Dela cocktailtomaterna.