Friterade bananbollar på en bädd av ananaskompott med en touch av chili

Friterade bananbollar på en bädd av ananaskompott med en touch av chili
Foto: TV4
Gladys del Pilar SMKVIP
Gladys del Pilar SMKVIP

Friterade bananbollar på en bädd av ananaskompott med en touch av chili

Av: Gladys del Pilar

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

40 m

Friterad banan med ananas, vaniljglass och karamelliserad majs.

Dryck
Rom

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Bananbollar

  • 8 bananer
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk hel kummin
  • 5 dl rapsolja (eller frityrolja)

Ananaskompott

  • 2 färska ananaser
  • 4-6 apelsiner
  • 1 dl rörsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 chilifrukt (en stor är inte så stark)

Karamelliserade popcorn

  • 1,5 dl färdigfriterade majskorn
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Bananbollar

  1. Blanda samman de torra varorna.
  2. Mosa eller mixa bananerna till en jämn smet.
  3. Värm upp oljan i en kastrull eller fritös. Ta en matsked av smeten och lägg i oljan, fritera till en gyllenbrun färg.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.

Ananaskompott

  1. Skala och hacka ananasen grovt och lägg i en kastrull. Tillsätt saften från apelsinerna och sedan resten av ingredienserna. Koka upp och låt sedan sjuda i 30 min.

Karamelliserade popcorn

  1. Sprid ut de friterade majskornen på en plåt med bakplåtspapper. Smält sockret i en kastrull (utan fett) tills det blir flytande. Häll genast den smälta sockerlösningen över majskornen på plåten.
  2. Rör runt bland majskornen medan sockerlösningen stelnar så att det inte blir en enda klump. Majsen poppar inte, de blir bara goda karamelliserade korn.

Servering

  1. Lägg kompott i en djup desserttallrik, toppa med 2 bananbollar och en kula vaniljglass samt lite karamelliserade majskorn.