Kladdkaka med kaffeganache och rostad kokos

koket.se
Kladdkaka med kaffeganache och rostad kokos
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Kladdkaka med kaffeganache och rostad kokos

16 ingredienser

45 min + tid i kylen

En lättlagad och maffig glutenfri kladdkaka som toppas med en len kaffeganache och rostad kokos.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10

Kladdkaka

  • 90 g smör
  • 110 g ägg
  • 225 g strösocker
  • 40 g majsmjöl
  • 50 g rismjöl
  • 25 g kakao
  • 15 g vaniljsocker
  • 2 g salt

Ganache

  • 20 g espresso
  • 80 g vispgrädde
  • 15 g honung
  • 100 g mjölkchoklad
  • 75 g mörk choklad
  • 1 g salt
  • 2 msk smör

Topping

  • 50 g kokos

Gör så här

Kladdkaka

  1. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform (28 cm i diameter).
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Bryn smöret.
  4. Vispa ihop ägg och socker för hand. Blanda i vaniljsocker, salt, kakao, majs- och rismjöl.
  5. Tillsätt slutligen smöret och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda ca 15 minuter.
  6. Låt svalna och ställ kakan i kylen för att stelna helt.

Ganache

  1. Värm försiktigt chokladen i mikrovågsugn. Rör var 30.e sekund.
  2. Sjud honung och grädde i en kastrull.
  3. Häll över chokladen tillsammans med espresso och salt. Rör runt.
  4. Häll sist i smör och mixa med stavmixer tills en jämn smet.
  5. Häll över de helt avsvalnade kladdkakan.

Topping

  1. Rosta kokosen i torr panna. Låt svalna något. Strö kokosen över ganachen. Ställ kakan i kylen i 1 timme och låt stelna.