Foto: Fredrik Sandin Carlson

Kladdkaka


20 min

Kladdkaka finns det många varianter och recept på. Markus Aujalays kladdkaka bakas på kakao och ska vara riktigt kladdig i mitten.

Sugen på att pröva fler recept på kladdkaka? Fler kladdkaksrecept hittar du här:
Kladdkaka - ju kladdigare desto bättre

Kladdkaka

  • 150 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjöl
  •   ströbröd
  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Om inte varmluft används, höj till 200 grader.
  2. Smält smör och låt det svalna av. Blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
  3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Häll i kladdkakssmeten.
  4. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i cirka 8-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Tiden kan variera mycket från ugn till ugn!
  5. Avnjut din goda kladdkaka med grädde eller glass.

Annons:

Liknande recept

Mumsigt morotskladd - en kladdkaka

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  13 ingr

Kladdkaka med muscovadosocker

av Christina Gyllner
  •  45 min
  •  11 ingr
  •  8 ingr

Klassisk kladdkaka

av Malin Landqvist
  •  10 ingr

Ryttarkaka - kladdkaka med choklad

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  11 ingr

Mina kärleksfulla kärleksmums

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  13 ingr