Kinesisk broccoli med ingefärsdressing

POPULÄRT
Kinesisk broccoli med ingefärsdressing
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Kinesisk broccoli med ingefärsdressing

6 ingredienser

10 m

Kinesisk broccoli, gai lan, har inte så stora likheter med västerländsk broccoli förutom färgen då… Mycket blad och stjälk och nästan ingen blomsättning. Vill du göra receptet med vanlig broccoli funkar det utmärkt, tänk på att behålla så mycket som möjligt av stammen!

Ingredienser

portioner
  • 400 g kinesisk broccoli
  • 2 msk matolja
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 msk risvin (eller torr sherry)
  • 4 msk av kokvattnet
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse, utrört i vatten

Gör så här

  1. Koka upp en gryta vatten (5 liter med 3 msk salt).
  2. Skala och finhacka den färska ingefäran, skall bli ca: 3 msk.
  3. Skär bort den hårda nedre delen av broccolin. När vattnet kokar lägger du ner broccolin och kokar den i 30 sekunder, ta upp och spola av med iskallt vatten, låt rinna av på en handduk.
  4. Hetta upp och smaksätt en wok, tillsätt oljan och låt den bli varm, tillsätt broccolin och snabbstek 30 sekunder, tillsätt ingefäran och snabbstek till det doftar (20 sekunder).
  5. Tillsätt risvin, kokvatten och socker, sjud tills broccolin är genomvarm. Lägg broccolin på ett serveringsfat. Red av vätskan med maizenablandningen och häll den över broccolin.