Placera hälften av kikärterna i en matberedare med ströbröd, tahinipasta, ägg, koriander och spiskummin och mixa tills det är slätt. Slå upp i en bunke och rör ner de återstående kikärterna och den hackade salladslöken. Krydda med havssalt och svartpeppar.
Forma smeten till fyra 10 cm stora hamburgare för hand. Placera på en tallrik med lock och vila i kylen minst 2 timmar om du har möjlighet. Det gör att burgarna håller ihop bättre.
Gör aubergineröran genom att baka en hel aubergine i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
Låt svalna, dela den och gröp ut det mjuka köttet till en skål och mosa försiktigt med en gaffel. Tillsätt citronsaft, tahini, örter samt krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan till servering.
Placera en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja. Stek hamburgare i pannan i 5-6 minuter på varje sida, tills de har en fin gyllene färg.
I en liten skål, blanda yoghurt med garam masala.
Värm och dela några pitabröd. Servera de varma hamburgarna i pitabröd med kryddad yoghurt, aubergineröra, salladsblad och riven morot.