Jag äter nästan aldrig bönor. Jag tänkte att bönorna fick vara en canvas att måla på, och därför kör jag ganska dominanta smaker som ska ligga över dem. /Adam
Mixa kikärtorna med ströbröd, persilja, ägget, vitlöken och lite salt. Kör slätt i en matberedare. Smaka av smeten med salt. Forma till små biffar. Stek i oljan cirka 3 minuter per sida på hög värme. Låt rinna av på hushållspapper.
Tomatconcasse
Stek lök och vitlök hastigt i oljan. Tillsätt tomaterna och stek i en minut. Slå på vinet och låt
koka ur. Låt sedan småputtra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och socker.
Gremolata
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Låt stå minst 25 minuter innan servering.
Puré på vita bönor
Häll av bönorna. Värm dem sedan i buljongen och grädden tills det precis kokar. Häll sedan av vätskan, men spara den, och lägg bönorna i en mixer. Mixa slät, och späd med så mycket av kokvätskan som behövs för att det ska gå ihop. Sila sedan av purén. Tillsätt parmesan och smör, rör ihop, och smaka av med salt och vinäger.
Rostade kikärtor
Sätt ugnen på 200 grader, Lägg alla ingredienser i en ugnsform, blanda allt, och rosta i ugnen i cirka 35-45 minuter tills de är knapriga. Häll sedan av på hushållspapper och smaka av med flingsalt.