Honungsgravad struts

Honungsgravad struts
Foto: TV4

Honungsgravad struts

Av: Kerstin Sahlin

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Serverad med tartar på exotiska frukter och senapsdressing, toppat med ärtskott.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl LissEllas sötstarka senap
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 1 äpple (t ex Ingrid Marie)
  • 1 mango
  • 3 skivor rotselleri
  • 400 g strutsfilé
  • 3 msk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 krm torkad dragon
  • 4 msk honung, flytande
  • 2 msk torr sherry

Gör så här

  1. Senapsdressing: Smaka av med salt och peppar, ev äppelcidervinäger.
  2. Tartar: Skala sellerin och tärna i ½ cm stora bitar. Blanchera sellerin. Låt kallna. Skala äpplet och tärna frukterna. Blanda alltsammans med lite av senapsdressingen. Lägg upp den skivade, gravade strutsfilén vackert på ett fat. Lägg tarten bredvid. Droppa dressing över den gravade strutsen. Dekorera med extra dressing för den som vill ha lite extra.
  3. Strutsfilé: Ta en 3-liters platspåse, öppna och lägg i filébiten, blanda kryddor och salt och strö runt filén. Fördela honung och sherry över filén och stäng påsen. Knåda påsen lite lätt och lägg i 1½ dygn i kylen. Vänd påsen några gånger. Skiva filén tunt. Servera med en senapsdressing och tartar på mango, äpple och selleri.