Mangofeber - kycklingfilé på mangobädd

Mangofeber - kycklingfilé på mangobädd
Foto: TV4

Mangofeber - kycklingfilé på mangobädd

Av: Katrin Mandl

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Ädelostfylld ekologisk kycklingfilé på mangobädd med sallad julienne av polka- och gulbetor, frisésallad och hel nakenhavre. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 små ekologiska kycklingfiléer med skinn
  • 4 msk svensk, gärna lokal ädelost
  • 4 mango
  • salt
  • Javasvartpeppar, nymalen

Sallad julienne

  • 1 polkabeta
  • 1 gulbeta
  • 1 frissésallad
  • 1 dl kokt hel nakenhavre
  • 1 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 tsk vinäger

Gör så här

  1. Skär en ficka i varje kycklingfilé och stoppa in 1 msk ädelost i varje, ganska djupt så det inte rinner ut under stekningen. Salta och peppra runtom.
  2. Skala och tärna mangon och täck botten på en smörad ugnsform med bitarna.
  3. Bryn kycklingen, gärna i en stekgryta då kanterna hindrar att det stänker på spisen. Lägg de brynta filéerna ovanpå mangon och sätt in dem i nedre delen av ugnen cirka 200 grader i 15-25 minuter. Kolla filéerna med jämna mellanrum med en spetsig kniv för att se om vätskan klarnat, har den det så är de klara. Är vätskan rödaktig får de stå kvar en stund till.
  4. Nakenhavren kokar man i förväg så den är kall, beskrivning står på förpackningen.
  5. Skala betorna och strimla dem mycket tunt.
  6. Skölj och riv frisésalladen. Blanda ihop allt i en salladsskål
  7. Lägg sallad, en filé och en sked mango på varje tallrik. Häll upp resterande mango i en skål och ställ vid bordet, gör likadant med resterande sallad.