Cheesecake LCHF

Cheesecake LCHF
Foto: Bingo Rimér

Cheesecake LCHF

Av: Katrin Zytomierska

Från: Malou efter tio

13 ingredienser

Katrin Zytomierskas recept på en smarrig cheesecake à la LCHF med mandelmjöl, kokosmjöl och sukrin.

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl fibrex
  • 1 ägg
  • 1 dl sukrin (eller sukrin melis)
  • 200 g smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 3 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 1 dl sukrin melis
  • 2,5 dl kvarg
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

Botten

  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Låt degen stå i kylen i 30–40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda i 8–12 minuter (beroende på ugn). Ta ut och låt pajskalet svalna.
  4. Sänk ugnsvärmen till 170 grader.
  5. Vispa äggulorna med sukrin och sukrin melis tills det blir poröst.
  6. Häll i kvarg och crème fraiche, rör om till en massa.
  7. Vispa äggvitorna styva och tillsätt dem långsamt. Rör försiktigt.
  8. Häll fyllningen i formen och grädda din cheesecake i mitten av ugnen i ca 45 minuter.