Honungs- och ingefärsmarinerad fläskkarré

Honungs- och ingefärsmarinerad fläskkarré
Foto: Fredrik sandin carlson
Katja Palmdahl
Katja Palmdahl

Honungs- och ingefärsmarinerad fläskkarré

Av: Katja Palmdahl

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

35 min

Fläskkarré som får ligga i marinad bli extra mör och saftig. Servera den med en fransk potatissallad och njut.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkarré (à 150 g)

Marinad:

  • 2 msk olja
  • 0,5 msk honung
  • 0,5 tsk mald ingefära eller 0,5 msk riven färsk
  • 0,5 msk citron, pressad
  • salt
  • peppar

Potatissallad:

  • 500 g färskpotatis
  • 100 g haricots verts
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 0,5 dl solrosolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk färsk körvel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden och pensla den på köttet. Låt ligga och dra några minuter eller längre.
  2. Potatissallad: Borsta och tvätta potatisen. Skär den i halvor eller stora bitar.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 10-15 minuter.
  4. Skala och dela rödlöken i klyftor. Lägg ner den och haricots verts i grytan med potatis när cirka 3 minuter av koktiden återstår.
  5. Häll av vattnet. Rör ihop olja, vinäger, körvel, salt och peppar. Slå dressingen över den varma potatisen.
  6. Grilla eller halstra fläskkarrén i en het panna med lite smör eller olja. Salta och peppra.
  7. Servera karrén tillsammans med den varma potatissalladen.