• 4 bitar torskfilé à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  •   Ragu:
  • 100 g rökt sidfläsk eller bacon, strimlat
  • 200 g champinjoner skurna i kvartar
  • 1 st rödlök, strimlad
  • 0.5 msk balsamvinäger
  •   salt och peppar
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  •   potatispuré till servering
  1. Salta torskfilébitarna och låt dem rimma, ca 10 minuter. Peppra. Stek torskfiléerna i matfettet i en stekpanna 3 - 4 min på var sida.
  2. Ragu
    Lägg sidfläsket i en het stekpanna och stek det knaprigt. Lägg i champinjonerna och låt fräsa med några minuter. Tillsätt löken och vinägern. Smaka av med salt och peppar. Vänd i persiljan.
  3. Servera torsken med ragun och potatispuré.

Annons:

  •  13 ingr
  •  70 min
  •  22 ingr
  •  23 ingr
  •  3h
  •  24 ingr
  •  17 ingr
  •  13 ingr

Drösad torsk

av Meta Bruto
  •  7 ingr