Grillad lax av
Nyhetsmorgon,  


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Fräs schalottenlök, morot och selleri i smör utan att det tar färg. Tillsätt musslorna och slå på vinet. Koka under lock tills musslorna öppnar sig. Sila av fonden i en annan kastrull och koka upp tillsammans med vinägern. Slå på grädden och smaka av med salt och peppar. Montera i smöret på slutet.
  2. Dela laxen i 4 bitar. Grilla den på skinnsidan. Kör klart i ugnen ca 10 min på 160 grader.
  3. Koka fänkålen i saltat vatten och kyl av i isbad. Plocka och rensa musslorna, 3 st per portion. Koka potatisen i saltat vatten. Vänd upp potatisen i smör och örter innan servering.
  4. Placera musslorna och fänkålen på potatisen. Mixa såsen och slå över. Lägg laxen överst och toppa med vattenkrasse.
Grillrökt laxsida

Grillrökt laxsida

av Leila Lindholm
  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  35 min
  •  9 ingr
  •  1 h
  •  22 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  9 ingr
  •  45 min
  •  25 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr

Filips fruktsallad

av Filip Poon
  •  15 m
  •  12 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  15 min
  •  9 ingr
Varm choklad med armagnac

Varm choklad med armagnac

av Magnus Johansson, Karl Ljung
  •  10 min
  •  5 ingr
Laxros

Laxros

av Christian Hellberg, Karl Ljung
  •  10 ingr
Moderat mat

Moderat mat

av Christian Hellberg, Karl Ljung
  •  10 ingr