Tropisk marängparfait med mangosås och kiwi-äpplesalsa

Tropisk marängparfait med mangosås och kiwi-äpplesalsa
Foto: TV4

Tropisk marängparfait med mangosås och kiwi-äpplesalsa

Av: Karin Lennmor

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Syrligt, sött och gott! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 1 marängbotten
  • 3 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • fruktjuice (eller puré av mango, guava, passionsfrukt)

Kiwi-äpplesalsa

  • 0,25 dl honung, flytande
  • 0,25 dl citron, pressad
  • 1 krm malen kardemumma
  • 2 kiwis
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor och florsocker hårt och pösigt. Man ska kunna ”skriva i den”. Vispa grädden ganska löst, som filmjölk.
  2. Blanda i urskrapade passionsfrukter och fruktpuré i äggblandningen. Blanda därefter i den vispade grädden.
  3. Lägg marängbotten i en sockerkaksform med löstagbara sidor. Häll på parfaitsmeten. Ställ in i frysen minst i 3 timmar.
  4. Skala kiwin och fintärna den. Fintärna också äpplet. Blanda ihop och häll över citron-honungen. Låt stå i kylen 20 minuter innan serveringen.
  5. Vid servering: tag ut marängtårtan ur frysen cirka 10 minuter i förväg, så den blir mjuk. Skär tårtbitar. Servera med mangosås och en klick kiwisalsa.