Isterband med gräddstuvade jordärtskockor

Isterband med gräddstuvade jordärtskockor
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Isterband med gräddstuvade jordärtskockor

10 ingredienser

Isterband med gräddstuvade jordärtskockor, stekt äpple och rödbetsgroddar. Receptet är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • 12 jordärtskockor, skalade
  • 2 dl grädde
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 ask rödbetsgroddar
  • 1 ask vitlöksgroddar
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Koka jordärtskockorna mjuka i vatten.
  2. Snitta och stek isterbanden gyllenbruna i smör tillammans med äppleklyftorna.
  3. Häll av vattnet på jordärtskockorna och dela dem i bitar.
  4. Koka upp grädden och lägg i jordärtskockorna, smaksätt med salt och lite citronsaft.
  5. Blanda rödlöksskivorna med de stekta äppleklyftorna.
  6. Lägg upp isterbanden på ett fat, toppa med rödlök, äpple och groddar.
  7. Servera de gräddstuvade jordärtskockorna till.