Varmrökt böckling med mosad potatis

Varmrökt böckling med mosad potatis
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Varmrökt böckling med mosad potatis

8 ingredienser

Varmrökt böckling, mosad potatis och pepparrot samt brynt smör. Receptet är beräknat till 4 personer.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 4 varmrökta böckling
  • 8 potatisar, skalade
  • 100 g smör
  • 1 bit färsk pepparrot, skalad
  • 4 ägg
  • 1 knippe dill, skuren
  • 1 dl gröna sojabönor
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Koka äggen löskokta, ca 6 minuter.
  3. Mosa potatisen och äggen grovt med en gaffel och blanda ned riven pepparrot och skuren dill i. Salta.
  4. Bryn smöret och värm sojabönorna i smöret.
  5. Skär upp böcklingen längs buken och plocka bort inälvor, skinn och ben.
  6. Klicka upp potatismoset på en tallrik, bryt böcklingen i bitar och lägg ovanpå.
  7. Lägg på en stor sked med brynt smör och sojabönor.