Foto: TV4

Räkmacka på danskt rågbröd


  • 8 skivor danskt rågbröd
  • 600 g färska räkor, skalade
  • 1 st avokado, skivad
  • 0.25 st gurka, tunt skivad
  • 2 st tomater, tunt skivade
  • 1 ask alfa alfa groddar
  • 4 st mediumkokta ägg

Dressing

  • 200 g kvarg
  • 0.5 st citron, saften
  • 3 msk dijonsenap
  •   Salt att smaksätta med
  1. Blanda dijoncremen och bred ett tjockt lager på brödskivorna.
  2. Lägg på gurka, tomat, avokado, räkor och klicka på mer kräm.
  3. Toppa mackorna med en ägghalva och groddar.

Annons:

Liknande recept

Lyxig räkmacka

av Lisa Lemke
  •  14 ingr

Smörgåstårta med laxrosor

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  22 ingr

Vasamackan

av Karin Andersson
  •  5 ingr

Club Sandwich

av Stefan Superti
  •  14 ingr

Klassisk smörgåstårta

av Anette Rosvall
  •  30 min
  •  21 ingr

Pan Bagnat

av Melker Andersson
  •  20 ingr