Kokoda

Kokoda
Foto: TV4

Kokoda

Av: Karin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Kokoda, kall fisksoppa från Fiji, med grillad vattenmelon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Kokoda

  • 200 g vit fisk (t ex torsk)
  • 1 förp kokosmjölk [ca 400 ml]
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 salladslök
  • 0,5 grön paprika
  • 1 limefrukt
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 citron, saft
  • salt (efter smak)

Grillad vattenmelon

  • 0,5 vattenmelon
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 limefrukt

Gör så här

Kokoda

  1. Tärna fisken i små kuber, ca 1 cm och placera i ett flatbottnat kärl och häll citronjuicen över fisken. Täck över med plastfolie och ställ in i kylskåp i ca tre timmar. Fisken är klar när den är vit.
  2. Hacka chili, vårlök, koriander och paprika fint. Ta fram fisken och häll över i en bunke, tillsammans med vätskan som samlats i det flatbottnade kärlet. Häll över kokosmjölken och blanda sedan i hacket av de övriga ingredienserna. Häll på limejuicen. Salta efter behag.

Grillad vattenmelon

  1. Dela vattenmelonen i centimetertjocka skivor och kärna ur. Blanda olja, juicen av lime, salt och peppar och pensla över vattenmelonen. Lägg på grillen vänd efter någon minut och därefter lika länge på andra sidan