Karamelliserade äpplen med granola

Karamelliserade äpplen med granola
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Karamelliserade äpplen med granola

10 ingredienser

5 m

Har du 5 minuter över? Då hinner du ordna den här snabba och enkla desserten till familjen ikväll. Prova gärna att använda päron istället för äpple om du vill variera. Tänk på att välja en yoghurt av god kvalitet då det kommer ta den här enkla vardagsdesserten till nästa nivå.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 3.

Ingredienser

portioner
  • 2 äpplen, skalade
  • 2 msk farinsocker (ljust)
  • ca 0,5 tsk malen kanel
  • smör
  • 50 ml lönnsirap

Granola

  • 50 g havregryn (grova och oskalade)
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 krm malen kanel

Servering

  • 100 ml vaniljyoghurt

Gör så här

  1. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme, tillsätt äpplena, sockret och stek i någon minut eller två. Rör runt då och då och krydda med kanel.
  2. Tillsätt smöret, rör om så att det smälter och rör sedan i lönnsirapen.

Granola

  1. Medan äpplena steker så värm en annan torr stekpanna på medelhög värme. Tillsätt havren och rosta i 1 minut i pannan, rör om för att steka havren jämnt. Tillsätt kokosolja, lönnsirap och kanel. Rör om och låt steka i ytterligare 1 minut.

Servering

  1. Fördela yoghurten i botten av låga skålar. Toppa med granola följt av de stekta äppelbitarna och ringla kolasåsen från pannan över.