Karamellbräck med mandel

Karamellbräck med mandel
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Karamellbräck med mandel

7 ingredienser

30 m + tid att stelna

Karamellbräck med mandel, citron, vit choklad och mango kan bli ett frisk inslag till jul.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl mandelmjöl
  • 75 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk citronskal
  • 100 g vit bakchoklad
  • frystorkad mango (eller liknande)

Gör så här

  1. Rosta mandelmjölet gyllene i en stekpanna på låg till medeltemperatur under omrörning.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i strösocker samt sirap och låt koka till 145 grader.
  3. Tillsätt sedan mandelmjölet och citronskal.
  4. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper. Låt stelna 1 timme i rumstemperatur.
  5. Bryt sedan i mindre bitar.
  6. Doppa bitarna i vit choklad och toppa med frystorkad mango.