Honungsmelon med hallonsås

Honungsmelon med hallonsås
Foto: TV4

Honungsmelon med hallonsås

Av: Kanya Mcleod

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

30 min

Efterrätt med färsk och frisk smak av Asien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: kaffe eller te.

Ingredienser

portioner
  • 1 honungsmelon
  • 250 g frysta hallon
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i tärningar eller bitar.
  2. Spara ca 8-10 hallon till dekorationen. Lägg resten av hallonen i en mixer.
  3. Tillsätt vatten och socker.
  4. Mixa till en puré.
  5. Vispa grädden lagom tjock.
  6. Lägg melonerna i ett lite glas.
  7. Häll hallonsåsen på och dekorera med vispgrädde, resten av hallonen och citronmeliss.