Rotfruktsstrimlor och vinäger ger fin smakbrytning i det här leverreceptet, och allt fett som behövs är lite olja till grillpannan. Sockerärter passar särskilt bra till, men välj grönsaker efter smak och tillgång.
Ansa och skölj morötter, rotselleri och purjo. Hacka persilja, morötter, selleri och purjolök ganska fint.
Fräs grönsakshacket i lite smör eller olivolja utan att det tar färg. Stänk över vinägern och låt den koka in. Fyll på med köttbuljong och låt alltsammans koka in 15-20 minuter. Tillsätt persiljan och en klick smör. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Salta och peppra levern och grilla den lätt rosa ca 3 minuter på varje sida. Grillar du i en grillpanna ska pannan penslas med matolja. Grillar du över träkol kan levern penslas med lite olja. Grilla med gallret en bit ifrån glöden.