Kalventrecote med gratinerad risotto

POPULÄRT
koket.se
Kalventrecote med gratinerad risotto
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kalventrecote med gratinerad risotto

17 ingredienser

20 m

Kalventrecote med salladslök och gratinerad risotto. Här är rätten som kommer förgylla helgmiddagen!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor entrecôte, tunna (från kalv)
  • 4 salladslökar
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 tsk vitlök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl risottoris
  • 2 dl vitt vin
  • 6-7 dl hönsbuljong
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • olja (till stekning)
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 60 g blåmögelost
  • 1 päron, strimlat (japanskt)
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 dl ponzu

Gör så här

  1. Börja med att lägga köttet två och två omlott, lägg salladslöken i mitten. Rulla sedan ihop till en rulle.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills den är mjuk och tillsätt sedan riset. Häll på vinet och låt det koka in.
  3. Arbeta sedan in buljongen lite i taget och rör om med en slickepott under tiden. Avsluta med parmesan.
  4. Bryn rulladerna gyllene i lite olja och smör. Sätt sedan in i ugnen på 170 grader i ca 5 minuter.
  5. Lägg risotton på smörpapper, klicka på blåmögelost och gratinera i ugnen.
  6. Sätta ett spett i rulladerna och skära sedan upp inför servering.
  7. Toppa risotton med strimlat päron, persilja och lite ponzu.