Kålsallad med savoy och syrlig sumakdressing

koket.se
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kålsallad med savoy och syrlig sumakdressing

9 ingredienser

20 m

Fräsch sallad med savoykål, rödlök och persilja. Dressas med syrlig sumakdressing.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,25 savoykål
  • 1 rödlök
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 0,5 citron, saften från
  • 1 tsk sumak
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 dl rostade solroskärnor, saltade

Gör så här

  1. Rör samman sumak med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.
  2. Strimla savoykål och rödlök samt finhacka persiljan och blanda alltsammans. Sväng runt med dressingen och låt gärna stå 10 minuter innan servering. Toppa med solroskärnor vid servering.