Foto: Matton

Kålpudding


40 min4

Kålpudding på fläskfärs är svensk husmanskost i bästa form. Servera med lingon.

  • 1 st vitkålshuvud
  • 500 g fläskfärs
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk flytande kalvbuljong
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  •   mald kryddpeppar
  •   salt
  •   peppar
  •   smör
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar.
  3. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner.
  4. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, grädde, buljong, sirap och kryddpeppar.
  5. Skala och riv löken fint, tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
  6. Rör ned en tredjedel av den varma kålen från pannan i färsen och varva sen färs och resten av kålen i en ugnsform. Toppa med kål.
  7. Sätt in formen med kålpudding i ugnen 20 - 25 minuter.
  8. Servera kålpuddingen med lingon.

Annons:

  •  13 ingr

Vild kålpudding

av Andreas - Malmö
  •  1h 40 min
  •  40 ingr

Kryddfärsbiffar

av Crister Svantesson
  •  20 min
  •  17 ingr

Kålpudding på blandfärs

av Pelle Johansson
  •  ca 50 min
  •  9 ingr

Kålpudding på hjortfärs

av Carina och Ulrika Brydling
  •  14 ingr
  •  12 ingr

Husets pannbiff

av Susanne Dahl, Carina Andersson, Martin Karlsson
  •  29 ingr

Klassiska kåldolmar

av Niclas Wahlgren
  •  14 ingr