Kållåda

Kållåda

Kållåda

Av: Anja Jelinek

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

45 m

En härlig kållåda med vegofärs, grädde och ost blir en perfekt hösträtt att laga i veckan.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 gula lökar
  • ca 0,5 spetskål
  • 2 dl vatten
  • 700 g vegofärs
  • neutral olja
  • 1 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • vinbär, picklade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva lök och spetskål tunt.
  3. Stek löken mjuk i en stekpanna.
  4. Tillsätt kålen och stek tills den har fått lite yta.
  5. Häll på vatten och strö över en nypa flingsalt. Låt kålen bli mjuk och vattnet reducera. Har vattnet reducerats bort men kålen är fortfarande hård så häll på mer vatten.
  6. Stek färsen krispig i rikligt med olja.
  7. Blanda kål och färs i en bunke tillsammans med grädde. Smaka av med salt och peppar.
  8. Tryck ner blandingen i en form och toppa med ost.
  9. Baka i ugnen i ca 25 minuter, osten ska få fin färg.

Servering

  1. Servera kållådan med picklade vinbär.